Verkiezingen Suriname

Helder inzicht in de verkiezingsdata van toen en nu

 

Ter gelegenheid van de aanstaande verkiezingen in Suriname heeft Consulytic besloten om verkiezingsdata vanaf 1949 tot heden te visualiseren via een dashboard.

 

Op dit moment zijn er tabbladen beschikbaar met:

 • Algemene info over de kiezerspopulatie per district:
  • Het aantal stemgerechtigden
  • De leeftijdsopbouw van de kiezerspopulatie
  • Het geboorteland van de kiezers
  • Het geslacht (man/vrouw) van de kiezer
 • Het aantal behaalde DNA zetels (per district en in totaal) per partij vanaf 1987
 • Het aantal stemgerechtigden per woonadres (tab 3)

 

Op tabblad 3 kunt u, uw straatnaam opzoeken, daarna verschijnen alle adressen in uw straat waarop kiesgerechtigden wonen. Bij uw straatnaam ziet u hoeveel kiesgerechtigden er op uw adres zijn.

 

Er volgen nog meer tabbladen, o.a. over de groei van de kiezerspopulatie en de opkomstpercentages door de jaren heen. Het is daarmee zeker de moeite waard om regelmatig op deze pagina terug te komen.

 

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier hieronder.

 

Vanwege de grote hoeveelheid data kan het even duren voordat het dashboard volledig zichtbaar is.

Dit dashboard is (nog) niet mobiel vriendelijk. Het is dus raadzaam om via pc of laptop te bekijken.

Data over de verkiezingen is weliswaar publiek, maar niet zo gemakkelijk toegankelijk. Wij zijn van mening dat anno 2020 deze informatie op een makkelijk te doorgronden en te begrijpen manier beschikbaar moet zijn voor het Surinaams volk. En dat objectief, zonder een bepaalde politieke voorkeur uit te spreken.

 

We zijn dan ook blij dat de Stichting Wetenschappelijke Informatie (SWI) in Suriname de haar beschikbare historische data omtrent de verkiezingen aan ons ter beschikking heeft gesteld. Dit hebben we aangevuld met data vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname omtrent de kiezerspopulatie 2020 en gevisualiseerd in een dashboard.

 

Wij van Consulytic zijn niet bekend met de reden waarom er personen wel of niet op uw adres staan ingeschreven. Indien er vragen zijn omtrent de correctheid van de beschikbare informatie dan raden wij u aan het CBB – Ministerie van Binnenlandse Zaken of het Anti Fraude Platform- AFP te contacten.

Contact

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?Laat uw info achter en wij nemen contact met u op.